mml-logo

ToneTime is ontwikkeld door Mobile Music Learning B.V., een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van digitale hulpmiddelen voor het muziekonderwijs. De eerste app, Mobile Music Trainer, is beloond met een de e-Learning Award 2014. ToneTime is eeen complete lesmethode om een instrument te leren spelen gebaseerd op de techniek van Mobile Music Trainer. De digitale lesmethode bestaat uit filmpjes, afbeeldingen, oefeningen en liedjes. De gebruiker krijgt realtime feedback en wordt zo stap voor stap door de methode geleid.

Momenteel is ToneTime beschikbaar voor blokfluit, binnenkort komt ToneTime ook beschikbaar voor andere intrumenten. Geïnteresseerd in uw eigen lesmethode in ToneTime? Neem dan contact op.

ericprovoost-175x175
Eric Provoost

Oprichter Eric Provoost, actief als docent muziek in het voortgezet onderwijs, dirigent van diverse harmonieorkesten en docent klarinet, deed het idee voor Mobile Music Trainer en ToneTime op tijdens zijn dagelijkse lespraktijk. De ervaring leerde dat het thuis oefenen voor leerlingen een steeds groter probleem werd. Enerzijds omdat leerlingen veel meer bezigheden en afleidingen hebben dan jaren geleden en anderzijds omdat ze gewend zijn aan de snelheid van de hedendaagse maatschappij. Iets dat niet aansluit bij de studie die nodig is om een instrument te leren spelen. ToneTime zorgt ervoor dat leerlingen wel thuis bij de les blijven door de gebruiker realtime feedback te geven.